Така колеги, понеже имам навика да намирам от малък някакви работи дето нетрябва..... Исках да си нулирам километража, обаче не бях завъртял ключа и си викам: леле че съм зле и съответно натискайки копчето завъртях ключа, и... Магия! Там където има попринцип изминали километри от създаването и настоящи изминали километри нямаше цифри.... Пред очите ми минаха някакви букви дакажем само: LLLLLLLL, после някви други и после се оправи.... Идей?!
Известие
Collapse
No announcement yet.
Открих нещо, ама не знам какво е :)
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
http://clubalfaromeo.com/forum/showt...E8%EC%E2%EE%EB
Ето една тема по въпроса,но така и не се разбра дали тези символи значат нещо.sigpic
-
Ми колега аз това го четох, ама няма почти нищо общо освен FFFFFF и LLLLLL. Комбинациите въобще не са същите и има още 5,6 Букви които се изписват последователно: оооооо, ГГГГГГГГ, КККККККК, ollollollolloll и т.н.
Открих какво значат някой от тях. Първо повтарянето на букви изразява константа. Ако LLLLL'тата заемат и 2та реда без да има друга буква, значи че колата харчи същото количество бензин/дизел на 100 км както и в началото, като горе е за градско долу е за извънградско. ollollolloll е за маслото дали е в норма за да не отваряш капака. Поне така ми каза един механик. Информацията за сега не е подтвъдена обаче, но като карах до морето забелязах разлика в долните LLLL'та. Бяха на отиване с 1 по-малко (бях и по-лек) а на върщане си бяха в нормата.Alfa Romeo 146 1.6i 16v t.s. 2000г.
Comment
-
колеги при мене на алфата (боксер 1351 кубика) 95 набор показва други неща не като описаните от васще ги снимам по-късно и ще ги кача да ги видите и ако може някой да каже какво що е
, но при мене няма LLLLLLL nito KKKKK или нещо от тоя род....ще снимам и ще кача по-късно
Поздрави
Comment
-
Първоначално публикувано от bios_rage Покажи съобщениеМи колега аз това го четох, ама няма почти нищо общо освен FFFFFF и LLLLLL. Комбинациите въобще не са същите и има още 5,6 Букви които се изписват последователно: оооооо, ГГГГГГГГ, КККККККК, ollollollolloll и т.н.
Открих какво значат някой от тях. Първо повтарянето на букви изразява константа. Ако LLLLL'тата заемат и 2та реда без да има друга буква, значи че колата харчи същото количество бензин/дизел на 100 км както и в началото, като горе е за градско долу е за извънградско. ollollolloll е за маслото дали е в норма за да не отваряш капака. Поне така ми каза един механик. Информацията за сега не е подтвъдена обаче, но като карах до морето забелязах разлика в долните LLLL'та. Бяха на отиване с 1 по-малко (бях и по-лек) а на върщане си бяха в нормата.Ако е така както казваш би трябвало да има нещо за тея показания. Това за разхода ако го има, би трябвало да е изведено на таблото за по лесен достъп. Пък може и да е някакъв таен език на механиците.
EDIT: Между другото аз не съм проверил моята какво изписва. Май ми е развалено копчето щото като го натисна само него нищо не ставаsigpic
145 1.6ts 16v 97г.
Comment
-
не мога да кача снимките нещо,но ще пробвам да го напиша тук който символ не успя да изпиша ще го обясня в скоби
значи при натискане на бутона за нулиране на дневния километраж и даване на контак първо ми изписва това:
||=UU=||
||=|| ||km
при следващо натискане на бутона за нулиране на километража виждам това:
(три тиренца едно над друго,като знака за равно,но с още една черничка) U== (и пак знака в началото) и под него (знака с 3-те чертички) П (пак същия знак).(пак същия знак) два интервала и нещо като това | , но на половина
при трето натис:
888888
888.8km
дано сте ме разбрали ако успея утре да кача снимките ще го направя да го видите по-нагледно
Comment
-
Първоначално публикувано от serafim Покажи съобщениеЕто снимки - остана някой да разбере и какво означава това...
абсолютно същото е при мен само дето не можах да кача снимките....
Comment
Comment